Prvo što treba da uradimo je izbjeći koristi losion sa slatkim smrdi, to je preporučio da koristim ne utiče to među svoje aktivni sastojke diethyltoluamide, ovo pomaže spriječiti komarci od približava ugristi.

Trebalo bi sjetila da je u ljeto insekti širiti, posebno u priobalnom područja i u planinskom područja jer su razvija mnogo bolje u vlažno i toplo okruženja.

Prijedlozi
Na isti način preporučuje se da ne koristiš mirisnih sapuna ili kosu sprejeve kao ovo bi moglo privući njih, takođe nije preporučljivo, da izađemo između sumrak i zoru, pokušaj da ne budeš blizu smeće depozite ili bilo kontejnera da može da zadrži ili prodavnicu vode, ili ostati dugo vremena u vrtu, posebno nakon pet popodne; trebali bi održavati vrlo dobro tijelo higijenu, stavi komarca mreže na prozorima, i nadimiti prostor sobe bar dvadeset minuta prije spavanja, odlazi prozori i vrata zatvorena. Ako uprkos sva ova briga primamo neke zvukove ta ogrebotina mnogo i postati upaljene, moramo konsultirati da prima odgovarajuću tretman i izbjeći komplikacija.

Poznato je da ugriz pravi ženski komarac, jer mu trebaju proteini naše krvi da bi upotpunio zrelost jaja i tako nastavio ciklus.

Koje mjere da poduzmemo?
Kako bi nelagodnost i bol izazvana ujeda komaraca to je preporučljivo, da se koristi odvratni insekt, koji dolaze u različitim prezentacije, kao što sprejeve, rešetaka i kreme, oni su se prijavila direktno do kože, posebno u područjima koja su izloženi, kao što je lice, ruke i noge. Ako koristimo sprej, dobro je da ga koristimo i na odeći.
Trebao bi odabrati dobar odbojan koji sadrži među svojim aktivni sastojke, diethyltoluamide DEET; to se smatra da je najefikasniji odbojan od wh organizacije.

Kakve terapije postoje?
Tretmani koji bi trebali biti praćeni nakon što su primili ugrize komaraca će samo biti umirujući da pokušaju poboljšati bol i svrab koji ovi insekti mogu uzrokovati. U tretmanima njegov glavni aktivni element je amonijak, koji djeluje modificirajući pH tako neutralizirajući otrov koji nam insekt predstavlja kada ujedamo.

Komentariši