Fotografija prirode jedna je od najpoznatijih vrsta fotografske umjetnosti. Skoro svaki fotograf voli da u svojim kolekcijama ima neke sjajne makro fotografije.

Rosa je fenomen na pola puta između fizičkog i meteorološkog koji se dešava samo kada vazduh dostigne zasićenost. Odnosno, kada premaši svoj maksimalni kapacitet da sadrži vodu u stanju pare. Kada se ta granica premaši, vazduh postaje zasićen i kapljice počinju da se formiraju koje se deponuju na osnovu prirode. Tako djeluje osnovni mehanizam za stvaranje Rose.

Ako vlažnost okoline nije pretjerano visoka, gubitak topline iz tla također bi mogao uzrokovati stvaranje ovih tradicionalnih vodenih bisera. Ali ako sva vlaga iz tla ispari direktno, takve mikroskopske kapljice stvaraju popularnu maglu.

“Makrofotografiju” nazivamo fotografijom snimljenom u mjerilu jednaku ili većoj od veličine objekta. U ovom slučaju govorimo o reprodukciji skale “1: 1” gdje prvi ” 1 ” odgovara veličini na osjetljivoj površini (senzoru ili filmu), dok drugi odgovara stvarnoj veličini subjekta. Ova vrsta fotografije koristi se za fotografisanje subjekata kao što su insekti, cvijeće, voda..

Komentariši