Drugačije klimatski i okoliša faktora kombinaciji jer alge da akumuliraju u nekim oblastima u jezeru, proliferating i stvaraju loš miris, kao smrt ribu.

Jezero San Roque de Carlos Paz je hiperautrofirano (raspadnuto) masivnim cvetanjima algi i cijanobakterija. Javlja se nekoliko godina od algi koje ostavljaju zelenu boju na vodi. Talasi su” gurnuli ” alge i cijanobakterije u zid. U greenish coloration to je trenutno vidio su cijanobakterija koji se hrane, pa oni su još uvijek nije opasno, iako studije tvrde da cijanobakterija od rod microsite aeruginosa luče otrov zvao microcystin i hepatotoxic i je li također kancerogene.”

Rekreaciona izloženost, koja često dovodi do toksičnih incidenata, može kombinirati nekoliko pravaca prijema, oralnog, udisanja i kože. U ovakvim slučajevima nepovoljne reakcije na zdravlje može nastati zbog toksičnog moć otrov sebe, kao i ostali izveden iz irritative i/ili alergična procesa.

Koji su uzroci zelene boje vode San Roque?​
Jedan od razloga što je zelena boja u vodu, to je cijanobakterija su proizveli, zbog zagađenje da je jezero dobije od njenih pritoka, gdje kanalizacije tečnosti su položio od lokacijama od Punilla to još nemaju u kanalizaciji službe.

Para level
Projekat od Carlos Paz Despierta-grupa je vodila do Emilio Iosa da to istraži si pod pritiskom u San Rogue Jezero levak je već u rukama Zdravlje Opservatoriji i Nacionalna Ministarstva Zdravlja.

Upozori dolazak Sars Cov 2 rezervoar u saradnji sa Instituta za virologiju pri državni Univerzitet Córdoba i objasnio je: “Kad cijanobakterija ući masovno u tunel na vreme da to stigne do maksimalnu visinu, tamo će biti dva izuzetno opasan pojave synchronously: prvo će biti veliki priliv turisti to će posjetiti poznata po ljepoti. Druga je isparavanje ovih cijanobakterija na samom licu onih porodica koje ne znaju za opasnost od udisanja ili gutanja.”

“Tako je danas levak u San Rogue jezero i ovo je prije nego što jedan od leta godišnja doba najviše očekivao od Córdoba” rekao je, i upozorila: “to Je vrlo važno da to dolazi godine, u provinciji vlada i općinske pripremite se za rukovanje spoljašnjih cianobacterianos velikih i možemo upozoriti o karakteristike toksični to “buđava” to mnogo porodica nisu svjesni, u cilju zaštite zdravlje naše posjetioce.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.