Zov je americi i uporan, kao ljudska plače ili lamentation i to je karakteristika, zajedno sa svojim noćni navika, koji su izazvali većina legende

Nyctibius griseus je poznat kao Kakuy ili Urutaú, Imena koja se daju na Quechua i Guarani jeziku. “To je vrsta ptica koja nastanjuje Centralnu Ameriku na sjeveroistoku Argentine. U Catamarca i drugim pokrajinama zemlje, ona se smatra ranjivom vrstom, gdje je glavna prijetnja neopisiva šuma za sjetvu i raščišćavanje”.

U nekim mjestima to je takođe se zove “duh ptica”, pošto je to camouflages svoje perje sa koru drveca planine, ili” kocki ptica”, jer je to obično našao pozirajući na kraju drveće, nepokretni i uspravno tokom dana. Međutim, to je u tami noći, kada Kakuy odvija sve svoje tajne i preuzima let za lov.

Salinas ističe da iako je populacionalno prikazana kao zla životinja, ona je potpuno bezopasna i poslušna ptica. “Njihova ishrana su skoro isključivo moljci i neki drugi insekt koji izlaze noću. Ima velika usta koja se otvaraju i hvataju ih u letu.”

To je također poznat kao “duh ptica”, pošto je to camouflages svoje perje sa koru drveca planine, ili “kocki ptica”, jer je to obično našao pozirajući na kraju drveće, nepokretni i uspravno tokom dana. Ali u mraku je noći, kada ova ptica otkriva magiju svojih žutih očiju i preuzima energičan let, sa visokim klizištima, da ide u lov.

Na sjeverozapadu se smatra pticom lošeg predskazanja, posebno ako pjeva blizu kuća. Ima onih koji kažu da je njegov uporan americi plakati, kao ljudska zanimati, koja varira u intenzitet i volumena, iznenađenja i plaši više od jednog nespremne.

Istina je da postoje dve vrste ova ptica, Zajednički Urutaú i Coludo Urutaú, i u provinciji Korijentes i Formosa oboje možemo biti viđeni. Iako su počeli da se pojavljuju na severu Santa Fea i planina Kordobe, nemojmo zaboraviti da se duhovi ovako ponašaju.

U Kakuy mjere između 33 i 38 centimetara i ima motley perje na brown, braon, crno i gray knjige to omogućava da neprimećeno u toku dana. Kada se oseća ugroženim, drži oči zatvorene, ali ova misteriozna ptica vidi sve. Zahvaljujući prilagođavanju na gornjim očnim kapcima, ne gubi nikakve detalje svog okruženja.

Iako njegov izgled ne potiče povjerenje i izgleda kao neustrašivi predator, Kakuy se hrani letećim insektima. Njihova ishrana je uglavnom bazirana na moljcima.

Ističu se i zato što su roditelji posvećeni brizi svojih pilića. Između mjeseci i novembar i decembar da snese jedno jaje, u praznini granu i tamo ležati na to za dan mužjak i noću ženku. Iako oni to ne izgrade gnijezdo, na granu oni ostaju sa golub jednom rođen i tokom dana oni kruže oko to da zaštiti od sunca. Za 40 dana mali emancipuje i ide u potragu za svojim mjestom.

Legenda Kakuya
Legenda kaže da je tamo veoma daljinski puta živio par autohtonih braća, muško i žensko, čovječe biti najstariji u kolibi nakon što je ostao siroče, nakon smrti svoje roditelje. Mladić je bio vrlo plemenit i marljiv, dobrodušan dječak posvecen brizi svoje sestre, kojoj je podario prekrasne darove. Bila je vrlo perverzna, cinila je zivot nemogucim i ponašala se prema njemu kao prema najgorem.

Jedan dobar dan kada mlad čovjek je stigao iz dug dan na poslu, tražio je njegova sestra pripremite se da malo vode. slatki sa dušo, ona je veoma uznemiren zbog naređenje je otišao po ali pre nego što mi je da ga pustim da padne na njegovom tijelu. Sljedeći dan, on je ponovio zlo ali ovaj put je bacio hrane na njega, koja je izazvala veliki nelagodnost u brata, i odlučio je da napusti zgradu i odu duboko u planine.

Mladić tugovala i ožalošćena njegova sestra je ponašanje je odlutao kroz mrak šume, sjedio je na ivici drvo i sjetio ukusa od najboljih voće, carobs, grašak i lud, hranu koju je doveo do njegove sestre za jelo najbolje sto je mogao na terenu. Uprkos svim njenu bol, sa planina je isporučio u isto, pružajući joj najbolji med od pčele i quirquinchos da je ona love za hranu.

Umorna od prezir i ponižavanje to devojka je napravila ga, on odlučio da mu dati dobru lekciju od pozvao da hodam na planini, poziv da sakrio osvetu.

Kad su stigli na mjesto mladi čovek je napravio devojka popeti na najvišem drvo da se najbolje dušo, dok pratio je penjanje na drugoj strani bush. Kada pobrinuo se da je bila u visini, počeo je da se spusti, i sekirom rezati sve grane, ostaviti na vrhu sa nema šanse da se spuste.

Dječak polako se odselio, i njegova sestra je bila na vrh drvca, u strahu, kada zalazak sunca pao i tama noći je strah pretvorio u horor.

Kako je vrijeme prolazilo u hladnoj noći, grlo mu se osušilo od vrištanja i jezik mu je postao nem, tijelo mu je počelo drhtati. Cijeli njegov duh je obuzet kajanjem, nešto što njegov um nije mogao kontrolirati.

Noge postao ostrim kandze, kao da je sova, njegov nos i nokti lučna, njegove ruke su počele da se pretvori u ogromnim krilima i svoje cijelo tijelo je bilo pokriveno sa ogromnim perje, on je primijetio da je postala noć ptica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.