U rekalkulacija također ukazuje na mogućnost da, trenutno, navedene trenutni ima samo jedan peti masovnih prethodno izračunao, i, stoga, ne do jedne trećine Mliječni Put.

Grupa naucnika nedavno objavljene u Astrofizičke Dnevnik Pisma studije u kojima su zaključiti da je ogromna Magelanskom struja bi mogla biti mnogo bliže Mliječni Put od u početku mislio.

“Porijeklo Magelanskom Trenutnu je velika misterija za poslednjih 50 godina,” rekao Scott Lucchini, koautor studije i fizičar na Sveučilištu Wisconsina (SAD).

Otkrio astronomi 1972, je Magelanskom Trenutni se sastoji od tok neutralan vodonik da, prema većina prihvatio teorija, je formirana gravitacijske interakcija Mliječni Put i Magelanskom oblaci, dva patuljka galaksija blizu je naša.

Napomenu da, u istraživanje izvršena prošle godine u isto tim astronomi iz Viskonskin Univerziteta-Madison i Prostor Teleskop Science, to je procjenjuje se da je ovo protok kruže oko mnogo Mliječni Put i bio na distanci od Zemlje između 325,000 i 650,000 svjetlosnih godina.

Otkrio astronomi 1972, je Magelanskom Trenutni se sastoji od tok neutralan vodonik da, prema teorija većina prihvaćen od strane svijeta naučna zajednica, formira gravitacijske interakcija Mliječni Put i Magelanskom oblaci, dva patuljka galaksija blizu je naša.

U rekalkulacija također ukazuje na mogućnost da, trenutno, navedene trenutni ima samo jedan peti masovnih prethodno izračunao, i, stoga, ne do trećeg Mliječnog Puta, kako stoji uz prethodne studije.

Dok autori studije potvrdio prethodnu zapažanja da oboje galaksija orbitu sebe, novi model odlucna da to rade u suprotnom pravcu što je ranije bio mislio.

Od ovo otkriće, naučnici kažu da je vrlo moguće da je gas za Moć Magellan počinje da uticaj protiv Mliječni Put davno prije nego što je bio ranije vjerovao, što će proizvesti šokove zato će plin da agglomerate da formiraju nove zvijezde, fenomen da, prema proračunima tim specijalista, počet će se dogoditi samo u 50 miliona godina, veoma kratko vrijeme u kosmičke uslovima.

“Ona mijenja paradigmu struje. Neki misle da su zvijezde previše slabe da bi vidjeli jer su predaleko. Ali sada vidimo da je struja u osnovi izvan diska Milky Way, ” zaključuje Fox.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.