Ministarstvo Ekologiju i Obnovljivu Prirodni Resursi pokrajini Misiones je rekao da je više od deset godina nema suša kao ona trenutno smo iskusili.

Posljedice suše štetne su po stanovništvo, proizvođače i okoliš. Moglo bi doći do nedostatka pitke vode, jer bi se rezervoari pogona za obradu vode u nekim općinama presušio. Potoci i reke su već ozloglašene.

La kćerka je klimu anomaliju porijeklom hiljada milja daleko od našoj regiji, ali zbog težine fenomen je globalno udara i prekida klime u drugim područjima planete; to je fenomen koji se javlja na svaka četiri ili pet godina i obično u Argentini vodi na smanjenje od kiše na sjeverozapadu i u naše pokrajine van sezone proljeće-ljeta.

Kao za posljedice suše, efekat na tlu, a vegetacija je dodao da visoke temperature i sjeverni vjetrovi su kombinacija faktora koji prije minimum varnica od vatre može rezultirati katastrofa, to je razlog zašto je u ovom trenutku oblastima pogođeni vatru množe se.

Istorijski downspout da Parane Rijeku pati točno u Misiones od druge polovine 2019 je već postao najviše izgovara zadnjih sedam godina. I, nažalost, prema stručnjaci, to će se nastaviti tokom leta, pa vlasti za to Mesopotamskog pokrajine na crvenu uzbunu zbog ozbiljnosti da je ovo uključuje za razvoj svoje ekonomije.

“Da razumeti ono što vide misionara na obalama reka Parana, sa downspouts istorijski, objasni tok vode je dio veliki voda sistem, koji je rođen u Brazilu i onda prolazi kroz Boliviji, Paragvaju, Argentini i Urugvaj,” rekao je Huan Antonio Martínez Duarte, profesore Fakulteta Šumarstva Inženjer iz državni Univerzitet Misiones (Unam), u intervjuu sa Teritorijom.

“Ono što vidimo u Misiones je dio toga veliki bazen da, u redu, je u srodstvu sa različitim ekosistema i da prima uticaj sve ljudske aktivnosti koja je okružuje,” univerzitetu profesor dodao.

Prema specijalista, iako oboje downspout rijeke i suša su čvrsto povezani, potrebno je da to razumijem suša utiče na raznolikosti ekosistema, iako ponekad to nije primijetio downspout u tokovi vodene tokove.

“To je samo problem downspout u nivoa vode protiče od rijeke ili potoka da možemo primetila kada smo se i vidi da područje to je bilo pokriveno voda je sada na vidiku. Pored toga, moramo znati da suša utječe i na krevet ovih akvarela i na tlo općenito koje je ostalo s malo vlage,” kaže Duarte.

Nedostatak kiše je druga stvar koja je na visokoj uzbuni da pokrajini Misiones od, po službenoj podatke, od početka 2019 da datum je drastično smanjuje u iznosu od kiše da pokrajini obično ima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.