Prema istraživanju objavljen u naučnom dnevnik Ahstrophysical Dnevnik Pisma to je prvi put da je struktura ovaj tip je otkrivena u Mliječni Put.

Čile se stalno kreće kako bi se utvrdio u najvećoj svemirskoj opservatoriji na Zemlji. Već danas, 50% infrastrukture za optička astronomska posmatranja na svetu je instalirano u Čileu. Očekuje se da će ta cifra u narednoj deceniji porasti na 70%, uz izgradnju novih opservatorija.

Da bi se optimalni uslovi pojavili u Astronomskoj opservaciji, “nekoliko faktora mora koegzistirati istovremeno”. Oni su samo mali dio naših susjeda. Zajedno formiramo Mliječni put, našu galaksiju. Rimljani su ga zvali “Milk Way”, što znači preko lakteje na latinskom.

Tim astronomi iz Njemačke, Francuske, a Engleska, pod vodstvom astrofizičar Večnu V. S. Univerziteta u Colognea, Njemačka, otkrili dugo, mršav, već hladno, gustom gas to veselo širi od centra galaksije povezuje dva galaksije je spiralu ruke.

Prema istraživanju objavljen u naučnom dnevnik Ahstrophysical Dnevnik Pisma to je prvi put da je struktura ovaj tip je otkrivena u Mliječni Put da, zbog svoje veliku sličnost sa perjem ptica, je upravo nazvala “perje”.

Nalaz se dogodio dok grupa astronomi su analize koncentracije ugljen monoksida gasa u podacima u posjedu VRHUNAC teleskop, koja se nalazi u gradu San Pedro de Atakama, u Čileu.

Istraživači su ovog čudnog perja nazvali” Gangotri Val”, u znak poštovanja glečeru koji je izvor najduže indijske rijeke, Ganges. Trebalo bi biti opozvano da se na Hindi i na drugim indijskim jezicima, mliječna staza zove “Akaša Ganga”, što znači “rijeke Ganges in the sky”.

Prema stručnjaci, prvi oblak našao u Mliječni Put do danas, nalazi se oko 17.000 svjetlosnih godina od središta rotaciju planete, proteže najmanje 6,000 svjetlosnih godina između dvije ruke i veruju, masa je jednaka to od devet sunca.

Pored toga, međunarodnog tima su uspjela da utvrdim da je ovo pero nije pravo kao i ranije mislio sam, pošto je to trajno zigzags napred i nazad zajedno dužine, na zahtev vrlo slična sine talas.

Iako nisu još uvek bio u mogućnosti da objasni porijekla ili uzrok svoj izgled, istraživači pretpostavite da su “neka sila još nije identificiran” moglo bi biti da je objašnjenje za njeno postojanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.