Argentinski naučnici proučili su ” ukupno osam indikatora koji se uzimaju u obzir u cilju postizanja Deklaracije o ekološkom proizvodu.

Iako je verovanje, ponekad duboko ukorenjena, pretpostavlja da industrije, transport i energije sektora su najviše zagađuje aktivnosti, ulogu hranu u global obračun gasova je stvarnost to ne mogu ignorirati. Najmanje 25% godišnjih emisija stakleničkih gasova je iz prehrambenog sektora.

Ovog kvartala emisija, 58% odgovara generacije životinjskih proizvoda, a zauzvrat, 50% njih odgovara proizvodnju govedina i ovce.

Istraživanje prikupili podatke pod uslovom kroz refrigerador Logros S. i A., u Rio Segundo, Córdoba, koji je osnovan 2002 i dio je projekat koji omogućava da izračunam uticaj na karbonski otisak i na vodi otisak, analizu meso proizvodnje od svoje sirov materijal na ambalaži i komercijalizacije da međunarodnom tržištu.

Profesionalci iz nacionalne države lica procijenio uticaja bika lanac, proučavajući ” ukupno osam indikatora koji su uzeli u obzir da postigne Ekološku Proizvod Izjava (EPD),” prema Inta. To je certifikacija kompatibilna s ISO standardima eko-laboratorije s malo historije širom svijeta.
Frigorifico Logros S. A., iz Río Segundo, Córdoba. Slika: INTA.

Ova studija primila je nagradu La Nacion-Banco Galicia za poljoprivredno Visočanstvo u kategoriji “najbolji istraživački rad”. Dodjela nagrada obavljena je streaming-om, kaže se na službenoj internet stranici nta-e. Tijekom događaja, Maria Hose Roca, generalni direktor Logros SA – Frigorífico naglasila zajedničkog rada javni i privatni sektor.

Za nju, predsjednik Inta, Susana Mirassou, govorio je o važnosti “smanjenje gasova i proizvodi održivo”. “Klimatske promjene zahtijeva promjenu u inovacija paradigme, što predstavlja strateški izazov da se moramo suočiti za sistemski srednjih preduzeća,” rekao. “Mi moramo proizvesti više, ali na najbolji mogući način, brinem za naš okoliš i sa socijalnom uključivanje”, definisanim maksimalnu reference Inta.

Rubén Geneyro, predsjednik Inti, rekao je: “U ovaj proces smo naglasiti važnost za Inti pružiti produktivno sektorima iz zemlje sa tom novom kapacitet da regionalnog SREDIŠTE za okoliš uvjerenja, sporazum sa međunarodnim EPD Sistem, potpisao u junu ove godine.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.