Ove godine će prelazi prošle godine je rekord, sa 290 gigawatts (FAKULTETU) novih kapaciteta instalirao, uprkos povećanja cijena neke dijelove i transport, kaže “Obnovljivu” izvještaj tijelo, objavljena u srijedu.

“Obnovljive energije” su ti izvori energije zasnovani na upotrebi sunca, vjetra, vode ili biljnog ili životinjskog biomasa, između ostalog. Oni odlikuju ne koristi fosil goriva – kao što je slučaj sa konvencionalna energiju-ali resursa sposoban neograničeno obnove. Uticaj na okoliš je slabiji od tada, pored toga što ne koriste konačne resurse, oni ne stvaraju zagađivače. Njene pogodnosti su u rasponu diverzifikacije energetske matrice u zemlji do promocije nacionalne industrije.; i od razvoja regionalnih ekonomija do promocije turizma.

Ovaj članak ocjenjuje ponašanje obnovljivu energiju u zemlji, kroz analiza makro pokazatelje i konsultacije mišljenje eksperti da razumem trenutnu situaciju i projekat razvoj obnovljivu energiju u kratkom, srednje i dugoročno.

Svijet je obnovljivu struje kapaciteta, od obale i na obali vjetar da solarne, povećali da bez presedana nivoima, ali nedovoljan kurs za planetu postići ugljen neutralnost, prema Međunarodnom Agencije za Energiju (IEA).

Prema aplikaciju u fond za zapošljavanje, koje je izmijenio i svoje projekcije gore, 4,800 FAKULTETU od objekata će biti na raspolaganju po 2026, to je 60% više nego 2020 i ekvivalent tekuće nuklearne i fosil moć kapaciteta zajedno. Fotovoltejska energija će predstavljati preko 50% ovog povećanja, a priobalni vjetar će utrostručiti njegov kapacitet.

Taj rast odnosi se na sve regije, gdje Kina vodi put: 2026.godine, četiri godine pred službeni cilj očekuje se 1.200 GW vjetra i solarnog kapaciteta.

Međutim, ako cijene dijelove i materijal ostati tako visoko do kraja 2022, cijena ulaganja će biti toliko visoki da obnovljivu struje kapaciteta će biti ograničeni.

“Sadašnji visoke cijene materijala predstavljaju nove izazove za obnovljivu energiju sektor, ali od visokih cijena fosil goriva napraviti obnovljivu energiju čak i više konkurentna,” ističe IEA direktor Fatih Birol.

Ali ovo rast u obnovljivu energiju neće biti dovoljno za planetu postići ugljen neutralnost do 2050, neophodan korak do granice povećanje u prosjeku temperatura da +1.5 ºC u odnosu na predindustrijski period.

Da uradim ovo, tempo novi obnovljivu kapaciteta instalirao 2026 bi udvostručiti u odnosu na aplikaciju u fond za zapošljavanje je prognoze, i potražnja za biogorivo bi biti četiri puta više.

Komentariši